vineri, 19 februarie 2010

Viziuni diferite, ale unor diferiti oameni.




Ati avut vreodata senzatia aia de visare atunci cand ati ascultat o anumita melodie, de ai impresia ca ai fi un regizor al celor mai impresionante filme? A..nu? In cazul acesta ar trebui sa incercati.
Fiecare melodie semnifica ceva. Si nu neaparat prin ceea ce spun versurile, nu.. Prin ritmul muzicii, prin acel gadilici [cum ii spuneau altii] care te face sa dai din picioare neconditionat, care nu-ti da pace,decat doar dupa 5 ore de ascultat fara oprire, care iti face ziua mai frumoasa, mai melancolica, mai linistita, mai.. nebuna.
Unii dintre noi traim pentru acel gadilici, traim din acel gadilici, traim sa experimentam cat mai muuult gadilici gadilicios! :>

De exemplu, cateva melodii carora le-am regizat.. aparitia. 


O melodie banala. Dar imi aminteste de justitiarii din Londra. Nopti intunecoase, strazi inguste si umede. Ceata. Jafuri. Zile plictisitoare, cu asa zisul ceai de la ora 5; ..anii `80.



Emotie, traire. Ora 8 dimineata. Un miros nebunesc de cafea, ce-ti imbata simturile este in salon. O tanara de 18 ani canta la pian. Cat de sublim! Cat de superb ii fug degetelele pe clapele, parca insemnate de amprentele timpului. Cu o timiditate innascuta, se ridica de pe scaun, se indreapta spre fereastra si priveste zambind la copiii de pe strada de alaturi. Se joaca.. Ii pare rau ca nu a avut si ea o astfel de copilarie..
Acum, de cand a murit mama ei vitrega, e mult mai liniste ziua. Nu ii este dor de strigatele ei.. Nici nu ar fi cazul sa-i fie.
O lacrima dulce dansa pe obrazul tinerei. O sterse imediat, baiatul de pe trotuar o privea. Ii schiteaza un zambet fals, amar..
Doar ea stia prin cea trecut, doar ea.. si pianul.



Probabil ca ati vazut multe clipuri in care un baiat de cartier curteaza o fata cocheta, mai de bani gata. Cam asa ceva ar veni si aici, doar ca putin mai.. alla Ralu`. ;)) 
Si sunt multe alte melodii carora le-am gasit cate o viziune de-asta, mai.. ciudata. Dar poate altadata le voi pune pe toate. Pana atunci..

Ai grija de tine! Caci daca nu ai tu.. cine sa aiba?

Niciun comentariu: